1
DEX

Twitter'da DEX Kitap

 

Videolar

1 2 3
7 Adam 7 Günah

7 Adam 7 Günah

Hakim Türkmen, Fırat Çetin, Ergin Güngör, Hasan Kavak, Selçuk Çelebioğlu, Evrim Güvenç, Mustafa Devrim Özdinç
Edebiyat / Kurgu / Yerli

Sayfa sayısı: 164
Ebat: 138 x 210 mm
Yayın Tarihi: Kasım 2016
Barkod: 9786050938562

Twitter fenomenlerinden günahkâr öyküler

Onlar, attıkları tweet'lerle yüz binlerce kişiyi peşinden sürükleyen fenomenler!

Her biri bir günahın öyküsünü yazdılar.

Ve seni günahını seçmeye çağırıyorlar...

İlk gözüne çarpan günah hangisi?

Günah de, ötesini bırak!

Yazar Hakkında

Selçuk Çelebioğlu

1982 Üsküdar doğumluyum. Derecelerle dolu eğitim hayatımı, eğitim sisteminde yapılan adaletsizlikten dolayı yarıda noktalamak zorunda kaldım. ODTÜ Matematik ve ardından NASA'ya kadar uzanan hayallerimde Mars'a ayak basmak varken, elimde komando tüfeğiyle dağlarda ayak basmadık yer bırakmadım. Şimdi aynı ayaklarla reklam sektöründe kariyer basamaklarını çıkmakla meşgulüm. 

Yazar Hakkında

Evrim Güvenç

Yeşil ciltli "Resimli Hayat" ansiklopedilerindeki at resimlerinin' üzerine, zeytinyağı sürdüğü dosya kağıtlarını koyup kopya çekerek çizmeye başladı. On yedi yaşında Mimarlık Fakültesine girdiğinde dosya kağıtlarından eskiz kağıtlarına terfi etti. İlk karikatürlerini Hıbır dergisinde Kenan Yarar'a gösterdi ama beğendiremedi. İnternet memlekete duhul edince, üniversitenin üçüncü yılında mimarlıktan hızla kaçıp çalışmaya başladı. Kod yazdı, buton yaptı, nasıl olduğunu hala bilmez "Web Tasarımcısı" oldu. Penguen dergisi kurulduğunda karikatür renklendirmeyi ve Mac'i keşfetti. Lombak, Kemik derken bazen çizdi çokça renklendirdi, sıkça da kendi kendine yazdı.  O ara yarım kalmış bir işi bitirmek için okuluna döndü, bitiremedi. Twitter'a bulaşması o günlere denk düştü. Levent Kazak’a yalvardı, Heberler'e komiklik yazdı. Ajanslarda Sosyal Medya'nın gidişatına kafa patlattı. Gazetede köşe yazdı, evin her köşesinde projeler üretti.

Şimdi, kendi yaptığı örgü makinası atkı örüyor, ahşap oyuyor, animasyonculuk oynuyor, ajans agresifi olarak hayatına devam ediyor ve yazıyor.  Tabi hala bir aslında bir hayat mümkünse...

Yazar Hakkında

Mustafa Devrim Özdinç

1978 yılında Anamur'da doğdu ama orda pek yaşamadı. Galiba en fazla 7-8 ay falan yaşadı. O zamanlar bebek olduğu için tam hatırlayamıyor. Bunu tam açıklığa kavuşturmak için okuduğunuz metni yazdığı gecenin 3'ünde babasına telefon edebilirdi ama etmek istemedi. Hayatının ilk 17 yılını serhat şehri Kırklareli'de geçirdikten sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü okumak için İstanbul'a geldi. Çeşitli dergilerde, reklam ajanslarında, twitter'da, televizyon programları ve dizilerde metin yazarı, senarist, art direktör olarak çalıştı ve çalışmaya devam etmektedir, etmeli ve edecektir de. Ekmek aslanın ağzında.